HTML

A nagy utazås

Friss topikok

  • p44: végigolvastam, faja. Á. :) (2011.08.10. 17:10) 2011.07.10.
  • eszter ilka: Kedves Nóri és Marci! Ma itt is hideg van... Mindenről amit írtok nekem csak annyi jutott eszemb... (2011.07.01. 10:02) 2011.06.30.
  • Jeva76: Kedves Nóri és Marci! Jó lesz elhinnetek, hogy mindannyian, akik olvassuk ezeket a sorokat nagyon ... (2011.06.30. 19:52) 2011.06.27.
  • Ágnyiska: Helló Nóri és Marci! Igazán örülünk az átélt óriási élmlnyeitekhez !Élvezetesen írtok róla, aki ol... (2011.06.27. 18:46) 2011.06.18.

Linkblog

 Reggel megtettük a maradék távot Stockholmig és elfoglaltuk stockholmi barátunk által felajánlott pompás lakást szállásunkként 3 napra Stora Essingenen, tehát Essingen szigeten.

Ahogy megérkeztünk rögtön belecsaptunk a lecsóba program ügyileg. Nekivágtunk a város bebarangolásának és megállapítottuk, hogy erre bizony kevés lesz ez a 3 nap. Bemelegítésként elmentünk a 30 emelet magas Käknastornetba, ami egy tv torony. Itt viszonylag elég hosszú időt töltöttünk miután felmentünk az fél perc/30 emelet sebességgel haladó lifttel a tetejére és megcsodáltuk, hogy miképpen önti el egy hatalmas vihar Stockolmot. Olyan volt, mint egy balatoni vihar, de itt még egy villámot is kaptunk a toronyba. Miközben eljöttünk a toronytól döbbenetes építményt láttunk. A sok kedves Stockohlmi faház között egyszer csak egy szigorúan ellenőrzött, különösen veszélyes elítéltek számára fenntartott szuperbiztos objektum – mely természetesen szöges drót hegyekkel zárta el a külvilágtól a bentlévőket, mint veszélyes állatokat – nos ez nem volt más mint az amerikai követség.

A skanzennél letettük az autót és megnéztük a Beckholmen szigetkét a gránitba robbantot száraz dokkjával és az apró házaival, majd a sziget mellett húzódó öreg, puritán de mégis elegáns villasort. Itt jegyezném meg, hogy a skanzen környéke kiköpött városliget volt. Viccből elkezdtük kérdezősködni, hogy merre van a vidámpark, az állatkert meg a nagycirkusz, mire kiderült hogy ezek itt is ugyanúgy együtt vannak ezen a területen, szinte azonos fekvésben. Egy autós városnézős kitérővel hazamentünk és megkóstoltuk a rákot. A tünetek szerint úgy látszik, erre is allergiás vagyok…. :)

A vacsora után a későbbi utunkra akartunk zenét biztosítani a hiperszuper ipod rendszerünkön keresztül, de miután még mindig nem értjük, vajon hogyan kell és egyáltalán lehet e saját magunk által készített mappákat csinálni, ismét módszeresen felidegesítettük magunkat ezen a baromságon. Amennyiben valaki érti, hogyan kell ezt a rendszert működtetni (dalokat felrakni számítógépről könyvtáranként, úgy hogy ezeket a könyvtárakat meg is tartsa) írjátok meg smsben, mert jelenleg eléggé aggódunk, hogy nem fogunk tudni hallgatni semmi normális zenét csak  a jól megszokott mulatósokat a rádióból.

Mivel péntekig maradunk a városban ezért a stockholmi kalandok holnap és holnapután még folytatódnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hctura.blog.hu/api/trackback/id/tr723014942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása